Varför ska du anlita en flyttfirma?

Ska du flytta så är det massvis av saker att tänka på. Du ska eventuellt flyttstäda, ta hjälp av vänner och familj för att bära saker, hyra bil, ta ledigt från jobbet m.m. Eller så gör du på ett enklare sätt och anlitar en flyttfirma. Det kommer att göra ditt liv så mycket enklare och det behöver inte vara så svårt. Vad är det som bestämmer priset och hur går det till? Det ska vi prata om här under.

Packa ner i lådorna själv

De flesta flyttfirmor arbetar som så att du får beställa hem ett antal av deras flyttlådor som du får fylla upp till en viss gräns. Denna gräns för att lådorna ska hålla men också för att personalen inte ska behöva lyfta tyngre än vad de klarar av. Du kan få hjälp med att fylla lådorna men då kan du räkna med att det kommer att kosta dig åtskilligt mycket mer. Det är upp till dig. När du har fyllt dina lådor så låter du dem bara stå i din lägenhet och du behöver inte tänka så mycket mer på dem för tillfället. Du kan istället åka och arbeta eller göra något annat du behöver göra för tillfället.flytta sina saker i göteborg

Flyttfirman kommer och hämtar dina lådor och kör dem till din nya adress. Du får allting inburet i lägenheten eller huset och du kommer därefter direkt att kunna börja packa upp. Det roliga med att flytta är ju att komma på plats i sitt nya bohag, inte själva flytten i sig själv.

Vad avgör priset?

Det som avgör priset för flytthjälpen är flera saker. Främst avgörs det av hur många saker du har såklart. Antalet lådor kommer att vara den största delen av ditt pris. Utöver det så kan det också komma att kosta mer om du bor högt upp utan hiss. Det kommer att göra att flytten tar längre tid för att flyttpersonalen måste gå upp och ner i trappor. Vidare så bedöms priset också på hur långt du flyttar då de kommer at behöva lägga sin tid på att sitta i bil till nästa ställe.

Det bästa du kan göra är att kontakta flera firmor som kan hjälpa dig med detta. De är duktiga på att uppskatta pris enligt dessa nämnda parametrar och du kan därefter göra upp en budget efter det. Även boendeyta kommer att spela roll i hur mycket det kommer att kosta. Det hänger antagligen samman med hur många saker du har dock. Är det så att du har massor av saker i ditt vindsförråd eller källare så måste du berätta det också. De flesta firmor har bra hemsidor som du kan använda till att fylla i formulär och berätta för dem just ditt behov och vad du vill ha hjälp med.