Detta ska göras vid en flyttstädning

Om du ska flytta från din bostad är flyttstädning och flyttstäda malmö något som måste göras, antingen själv, tillsammans med vänner och familj om de vill och kan, eller låta en städfirma göra det. Oavsett vad du väljer ska det vara ordentligt städat, och det finns en manual som du ska följa rum för rum. Bor du i lägenhet är det hyresvärden som kommer och besiktar, anser han/hon att det inte är korrekt städat, får du städa om, det som påpekas inte var bra utfört. Bor du i en bostadsrätt är det den som köper din lägenhet som godkänner städningen. Säljer du en villa är det de nya ägarna som ska godkänna.

Checklista på vad som ska städas

Bor du i hyreshus har din hyresvärd en checklista som du ska följa när du städar. En bostadsrättsförening har även de en sådan lista, och det är smidigt att följa den steg för steg. Du som bor i villa eller liknande, kan ladda ner en checklista på nätet. Här nedan kan du läsa om några saker du ska tänka på när du ska flyttstäda. Innan du börjar städa, se till att du har kvar städsaker du behöver. Många trasor, för det går det åt, dammsugare, hink och skurmedel för att torka golven med. Bra rengöringsmedel som gör det lättare att få rent och som luktar gott. Se till att du börjar städa i god tid innan de nya som ska flytta in kommer, det tar betydligt längre tid att flyttstäda än du tror.

Detta ska städas i alla rum

Du börjar med att damma överallt, plocka bort spikar och sätta för eventuella hål du har i väggarna, om du haft hyllor uppsatta och behövt borra. Alla ytor ska torkas av: lister, dörrkarmar, trappräcken om sådana finns, fönsterbrädor, hyllor och skåp som är fastmonterade. Den fasta belysningen ska dammas och torkas av om det fastnat flugor och andra smådjur där. Fönstren ska tvättas både på in- och utsidan och mellan rutorna.

Städa köket

Har du kakel ska det torkas rent, annars ska väggar rengöras med rätt rengöringsmedel. Alla skåp och lådor ska rengöras både in- och utvändigt. Dra fram spis, kyl och frys och torka ordentligt bakom dem. Diskmaskinen ska rengöras ordentligt in- och utvändigt den med. Det finns bra rengöringsmedel som gör det lätt att få rent. Spisens alla plåtar ska rengöras och inne i spisen med. Glöm inte fläkten över spisen, där är det mycket flott som måste bort.

I badrummet ska detta städas

I badrummet är det många saker som ska städas, som att rensa golvbrunnar och vattenlås. Du måste rengöra och kalka av duschmunstycket, rör och kranar. Duschen ska kalkas av och rengöras ordentligt. Har du badkar gäller det likadant för den, ren både på in- och utsidan. Toaletten måste göras ordentligt ren, både in- och utsidan, använd ett bra rengöringsmedel som tar bort kalk och som gör att det luktar gott och fräscht. När du gjort klart din flyttstädning och fått den godkänt, kan du känna dig glad och stolt när du flyttar från bostaden.