Att tänka på vid val av flyttfirma

När du har bestämt dig för att flytta finns det en hel del planering som måste göras och att hitta flyttfirmor skåne. En sak du måste bestämma är om du ska anlita en flyttfirma eller om du kommer klara av att flytta allting själv. Att anlita flyttfirma kostar självklart lite pengar, men hela flytten kommer bli mycket enklare för dig och det kommer gå snabbare. I alla fall så länge du väljer en bra flyttfirma. Dock är det inte alltid lätt att veta om en flyttfirma är bra eller inte. som tur är finns det några tips och tricks på vad du bör tänka på.

Checklista

För att du ska få den bästa hjälpen med din flytt är det viktigt att du kollar upp olika flyttfirmor och väljer den bästa för dig. Här kommer några av de viktigaste faktorerna du bör kolla upp innan du väljer firma:

  • Kolla upp flyttfirmans organisationsnummer. Det bör finnas tillgängligt både hos Bolagsverkets hemsida samt på avtalet som du ska skriva under. Skulle det inte finnas ett organisationsnummer är det stor risk att flyttfirman inte är registrerad.
  • Du bör även ta en titt på om flyttfirman har ett yrkestrafiktillstånd. Detta visar att firman kan försäkra flyttgodset. Det skyddar dig bland annat mot stora kostnader ifall någonting skulle försvinna under flytten eller om något skulle gå sönder.
  • Tillhör den flyttfirma du valt en bra branschförening? Flyttfirmor som är seriösa bör vara medlem i antingen branschföreningen SMF, Sveriges Möbeltransportärens Förbund, eller S3F, Almega Flyttjänstföretagen.
  • Ta alltid kontakt med en flyttfirma i god tid för att se hur de kommunicerar med sina kunder. Det bör finnas kontaktuppgifter på firmans hemsida. Kan du inte komHus - Nycklar med nyckelknippama i kontakt med dem innan och/eller under flytten är det någonting som inte riktigt stämmer.
  • Begär gärna offerter från ett antal flyttfirmor innan du anlitar någon. Du bör se till att informationen ser bra ut i offerterna och om du kan ta del av eventuella avdrag. Det bör inte endast framgå vilka tjänster som ingår i ett pris, utan även saker som inte gör det. Skulle du behöver en tjänst som inte ingår i priset du räknat med bör du alltid veta hur mycket mer du måste betala för just den tjänsten.
  • Sist men inte minst bör du kolla upp hur du ska betala en flyttfirma. Du bör aldrig acceptera någon som kräver en kontakt betalning. Detta kan nämligen vara ett bevis på att flyttfirman tänker skattefuska. Se till att du har en säker betalmetod och att avtalet som ska skrivas under innehåller information om betalningen innan du skriver under.